خدمات الکترونیک
تفاهم نامه های همکاری مشترک
شرح خدمت:
بانک توسعه صادرات به منظور گسترش خدمت رسانی مطلوب به مشتریان خود نسبت به انعقاد تفاهم نامه های همکاری مشترک با سازمان‌ها و نهادهای دیگر نموده است
نوع خدمت:
اطلاع رسانی
نحوه ارائه خدمت:
مدارک مورد نیاز:

از جمله تفاهم نامه های پایدار فعلی این بانک می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود.

1. تفاهم نامه طرح خدمت با بانک ملی

یکی از مهمترین خدمات بین بانکی که در حال حاضر ما بین برخی از بانک‌ها عملیاتی گردیده یا در حال پیاده‌سازی است، طرح خدمت می‌باشد. با اجرایی شدن این طرح، ارایه فراگیر برخی از خدمات بانکی به مشتریان، از طریق تمامی شعب بانک‌های عضو طرح، میسر گردیده است. از خدمات قابل ارایه در طرح خدمت که تاکنون عملیاتی گردیده است امکان واریز وجه به کلیه حساب‌های متمرکز دایر در تمامی بانک‌های عضو طرح از طریق شعب بانک‌های عضو و همچنین پرداخت وجه چک‌های صادره توسط هر یک از مشتریان بانک‌های عضو در هر یک از شعب بانک‌های عضو می‌باشد. طرح خدمت در کنار سایر طرح‌های مشابه مانند شتاب، سحاب، ساتنا و پایا، موجب کاهش نیاز بانک‌ها به تأسیس شعب بیشتر بوده و از این طریق صرفه‌جویی‌های قابل توجهی را همراه خواهد داشت. تفاهم‌نامه طرح خدمت در حال حاضر مابین بانک‌های: توسعه صادرات ایران و ملی ایران اجرایی شده است. سقف مبالغ واریز و برداشت در قالب طرح خدمت به شرح جدول ذیل می‌باشد:

سقف مبالغ و کارمزد واریز وجه و یا پرداخت چک بانک مقابل در تفاهم نامه طرح خدمت

(مبالغ به ریال)

بانک ملی

سقف واریز به حساب بانک مقابل

100.000.000

کارمزد واریز به حساب بانک مقابل

-

سقف پرداخت چک بانک مقابل

500.000.000

کارمزد پرداخت چک بانک مقابل

10.000

2. توافق نامه تخصیص یارانه سود تسهیلات صادراتی با سازمان توسعه تجارت ایران

بر اساس قرارداد عاملیت منعقده فیمابین بانک توسعه صادرات ایران و سازمان توسعه تجارت تامین یارانه سود قراردادهای تسهیلاتی درخصوص صادرات کالاهای غیرنفتی با فناوری و ارزش افزوده بالا تا سقف 6 واحد درصد نسبت به نرخ سود تسهیلات اعطایی در قالب مصوبه های شورای پول و اعتبار به مشمولین ذیل امکان پذیر می‌باشد.

· اشخاص مجاز

o صادرکنندگان ایرانی غیر دولتی(که مشمول ماده 4 و 5 قانون محاسبات عمومی نمی‌گردند.) که تعهدات صادراتی موضوع قرارداد خود را از طریق ارائه اظهارنامه صادراتی معتبر (گمرکی) را در طول مدت اجرای قرارداد ایفا نموده و نسبت به تسویه کامل مبلغ/اقساط قرارداد اقدام نموده باشند همچنین فاقد هرگونه بدهی معوق نزد سیستم بانکی باشند.

o درخصوص یارانه صادرات خدمات، مراتب پس از تایید کارگروه تخصصی مستقر در سازمان توسعه تجارت ایران قابل پرداخت می‌باشد.

· موارد مجاز

o کلیه قراردادهای تسهیلاتی صادراتی ریالی که در سال 1395 با متقاضیان منعقد یا تسویه گردیده و همچنین قراردادهای تسهیلاتی صادراتی که تا پایان مدت قرارداد عاملیت مذکور منعقد می‌گردد.

· گروه‌های کالایی صادراتی دارای اولویت

o دارو وتجهیزات پزشکی

o ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، برق، الکترونیک و مخابرات

o لوازم خانگی

o صنایع غذایی و تبدیلی کشاورزی(کارخانه ای)

o محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی

o چرم و مصنوعات چرمی و کفش

o مصنوعات پلاستیکی(محصول نهایی)

o پوشاک

o خودرو و قطعات خودرو

o صنایع دستی

o فرش دستباف

o گیاهان دارویی

o فرش ماشینی و موکت

o خدمات فنی و مهندسی

· فرآیند اجرایی

اشخاص مجاز باید درخواست خود را مبنی بر استفاده از یارانه سود موضوع قرارداد عاملیت را همزمان با درخواست اخذ تسهیلات به بانک ارائه نمایند. بدیهی است این درخواست تعهدی برای بانک یا سازمان ایجاد نکرده و و تسهیلات گیرندگان پس از ایفای کامل تعهدات صادراتی خود، تسویه کامل مبلغ/اقساط قرارداد تسهیلاتی و نهایتا" اخذ تاییدیه از سازمان توسعه تجارت از یارانه سود بهره مند گردند.

3. تفاهم نامه اعطای یارانه سود واحدهای صنعتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت

موضوع این تفاهم نامه اعطای یارانه سود و کارمزد به متقاضیان (حقیقی و حقوقی بخش های غیردولتی) تسهیلات از محل منابع داخلی بانک به واحدهای صنعتی و معدنی صادراتی، مطابق با اهداف و ضوابط تفاهم نامه می‌باشد. سقف یارانه تخصیصی جهت تسهیلات سرمایه در گردش پرداختی بانک معادل پنج درصد اصل تسهیلات در دوره یکساله و برای طرح، معادل ده درصد اصل تسهیلات پرداختی به متقاضیان در کل دوره بازپرداخت خواهد بود.

سقف تسهیلات مشمول یارانه برای هر واحد صنعتی، ده میلیارد ریال برای سرمایه در گردش و بیست میلیارد ریال برای طرح خواهد بود. بدین ترتیب متقاضیان تسهیلات صادراتی از بانک توسعه صادرات پس از انجام اعتبار سنجی بانکی و ارائه تاییدیه لازم از وزارتخانه یاد شده ، می‌توانند از مزایای این تفاهم نامه بهره مند شوند.

4. تفاهم نامه با صندوق نوآوران شریف جهت اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان

موضوع تفاهم نامه اعطای خط اعتباری به منظور اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیانی که از سوی صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صادرات و فناوری شریف به بانک معرفی شده اند، می‌باشد.

شرکت‌های دانش نیان مستقر در سایر استان‌ها (به جز تهران) می‌بایست درخواست خدمات اعتباری خود را از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صادرات و فناوری شریف ارسال نمایند.

حداقل نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی و غیر مشارکتی برای شرکتهای دانش بنیان 16%می‌باشد.

5. تفاهم نامه تامین ضمانت نامه اعتباری تسهیلات اعطایی

 
 

به استناد تفاهم نامه منعقده فیمابین بانک و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک (که هدف از تاسیس آن فراهم نمودن موجبات توسعه سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در صنایع کوچک، کوتاه کردن مدت زمان اجرای طرح‌های اشتغال زا و دارای توجیه اقتصادی و تضمین و تسهیل در توثیق تسهیلات اعطایی بانک می‌باشد) با معرفی طرح‌ها و درخواست‌های تسهیلات واجد شرایط در حوزه صنایع کوچک، اعطای تسهیلات ریالی با نرخ سود مصوب بانک مرکزی ج.ا.ا. جهت تامین مالی ایجاد/ توسعه/ سرمایه در گردش واحدهای صادراتی صنایع کوچک (تعداد پرسنل طبق جواز تاسیس کمتر از 50 نفر) فعال در محدوده کلیه استان‌ها و صدور ضمانت نامه اعتباری تعهد پرداخت توسط صندوق درچارچوب قوانین و مقررات بانک و صندوق امکان پذیر خواهد بود.

لازم به توضیح است سقف ضمانت نامه صندوق برای هریک از متقاضیان در حال حاضر 30.000 میلیون ریال می‌باشد و جهت پوشش 70 درصد (در مناطق کمتر توسعه یافته 85 درصد) اصل و سود تسهیلات اعطایی می‌باشد.

 
فرآیند انجام کار:
لینک مرتبط با خدمت:
Powered by DorsaPortal